SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine CraftArt, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med CraftArt in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih podjetja CraftArt.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

PLAČILO IN DOSTAVA

Plačilo
Plačilo lahko izvedete pri osebnem prevzemu izdelkov v trgovini, preko bančnega nakazila ali paypal računa.
Osebni prevzem izdelkov
Mogoč je osebni prevzem izdelkov naročenih preko spletne strani craftart.si. Izdelke, ki so na zalogi lahko v trgovini na lokaciji cesta v Dolenjo vas 2a, prevzamete še isti dan v delovnem času. Če izdelki niso na zalogi, vas bomo o času dostave obvestili v roku 48 ur. Ob prevzetju je mogoče plačati z gotovino ali plačilnimi karticami (MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro, Diners Club). Plačilo z vrednotnicam ni mogoče. Prosimo, da pri osebnem prevzemu upoštevate vsa higienska priporočila, ki trenutno veljajo (maske, razkuževanje rok, itd,.. in v trgovino ne vstopate, če imate kakršnekoli znake bolezni).
Plačilo preko predračuna
Na email, ki ste ga navedli, boste prejeli predračun. Plačilo poravnajte na naš bančni račun. Kot referenco vnesite ID naročila. Naročilo ne bo odposlano, dokler ne prejmemo plačila na naš bančni račun.
Poštnina je vključena v predračun. Plačilo po povzetju ni mogoče.
Bančno nakazilo preko plačilnih kartic
Plačilo opravite s kreditno kartico preko spletnega plačilnega vmesika (preusmeritev na varno plačilo).
V kolikor ob oddaji naročila izberete plačilo s kartico preko spleta, bodite pozorni na vnos podatkov, ter da sledite vsem korakom in zaključite plačilo. Po potrditvi naročila se vam bo odprlo pojavno okno plačilnega sistema, kjer je potrebno vnesti podatke kartice.

  • Številka kartice (16 mestna št. na sprednji strani kartice, samo številke)
  • CVV koda (zadnje 3 številke na hrbtni strani)
  • Veljavnost (mesec in leto)

Po uspešnem vnosu podatkov vas bo preusmerilo na stran banke. Nadaljevanje postopka plačila se razlikuje od ponudnika bančnih storitev oziroma izdajatelja kartice. Varnostno kodo prejmete po različnih kanalih (sms, prenosna naprava,…) V koliko vam varnostna koda ni posredovana se obrnite na svojega ponudnika bančnih storitev ali izdajatelja kartice. Po kliku na gumb plačaj vas preusmeri na stran kamor vpišete kodo ki jo prejmete v sms sporočilu od vaše banke. Po uspešnem plačilu je transakcija vidna v vašem izpisku banke. Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite za vračilo kupnine.

Plačilo preko Paypal-a
Plačilo opravite s Paypal računom preko spletnega plačilnega vmesika (preusmeritev na varno plačilo). Potrebno se bo vpisati v vaš Paypal račun, kjer boste potrdili plačilo računa. Zaradi dvojne verifikacije je mogoče, da boste morali potrdilo potrditi tudi pri vašem ponudniku bančnih storitev ali mobilne banke, preko sms, prenosne naprave itd…

 

Dostava
Stroški dostave in odkupnega poslovanja izdelkov bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije in se zaračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije (trenutno je poštnina 3,50€).
Če je izdelek na zalogi, ga lahko kupec pričakuje dostavljenega na njegov naslov v roku 1-5 delovnih dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši vas bomo o tem obvestili v 48-ih urah. V kolikor se vam mudi, prosim vpišite to v opombe in potrudili se bomo, da bodo kupljeni izdelki najkasneje v 3 dneh pri vas. Za izdelke, ki niso na zalogi je rok dobave izjemno različen in traja od 4 dni pa do 30 dni ali izjemoma celo več. Ob sobotah, nedeljah in praznikih blaga ne odpošiljamo. V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave. Kupec se zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Kupec je dolžan prevzeti blago od dostavljalca na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije. Ob prevzemu je dolžan preveriti količino in kvaliteto prejetega blaga. Po oddaji naročila preko spletne strani bo kupec na posredovani elektronski naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel elektronsko pošto s podrobnostmi oddanega naročila skupaj z obvestilom, da je naročilo oddano in zabeleženo ( v primeru, da spletnega potrdila niste prejeli, prosimo preverite tudi mapo “vsiljena pošta”, zaradi morebitnih nastavitev vaše spletne pošte – če sporočila kljub temu niste prejeli, nas lahko pokličete ali kontaktirate na info@craftart.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času).

Cene

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Cene so označene v evrih (EUR). Cene na spletnih straneh trgovine craftart.si veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine craftart.si. Cena ne vključuje dostave. Dostava se zaračuna v košarici pri koncu naročila. Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko, če želijo račun na podjetje.

POSTOPEK NAKUPA

Naročanje

Naročila preko spletne trgovine craftart.si
Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini craftart.si in preko e-pošte info@craftart.si. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Naročila preko e-pošte info@craftart.si. morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost itd.
Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 6 urah po oddaji naročila po elektronski pošti info@craftart.si.

Postopek nakupa

Na spletišču Craftart.si pod kategorijami najdete izbrane izdelke. S klikom na gumb “Dodaj v košarico” bo izdelek dodan v košarico. Ob kliku ne boste avtomatsko preusmerila na košarico. Kateri izdelki, količina izdelkov in skupna cena vaše košarice, je ves čas dostopna v zgornjem desnem kotu spletne strani. Ob kliku gumba “Prikaži košarico”, boste preusmerjeni na spletno stran košarice, kjer lahko spreminjate količino izdelkov ali odstranite izdelke, ki jih ne žeite naročiti. Na tem koraku, lahko izberete dostavo in vnovčite kupon, če ga imate. Ob kliku gumba “Nadaljuj na blagajno” boste preusmerjeni na spletno stran blaganje, kjer boste vpisali vaše podatke za dostavo in račun ter izbrali način plačila. Ob naročillu izdelkov se morate strinjati z našimi pogoji poslovanja. Naročilo je oddano s klikom na gumb “Kupite sedaj”.

Zavrnitev naročila
Spletna trgovina craftart.si si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu ali s kartičnim plačilom, mu v tem primeru vso kupnino nakažemo naslednji delovni dan.

ODSTOP OD NAKUPA

14-dnevni odstop od nakupa
Vsak kupec ima pravico, da nam skladno z vsakokrat veljavno zakonodajo, trenutno določili 43., 43.a, 43.b, 43.c, 43. č, 43.d, 43.e, 43.f, 43.g členi veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 114/06, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15) (v nadaljevanju: »ZVPot-1«) v 14 dneh od nakupa izdelkov sporoči, da odstopa od nakupa, v sporočilu pa navede potrebne podatke o nakupu – npr. ime in priimek, št. računa, itd., na podlagi katerih lahko podjetje obravnava njegovo zahtevo. V tem primeru lahko vrne izdelek, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Pri vračilu izdelkov potrošnik skladno z določbami omenjenega zakona (7. odstavek 43.d člena ZVPot) ne trpi nobenih dodatnih stroškov razen stroška neposrednega vračila blaga. Slednji je v konkretnem primeru odvisen od vrste blaga, pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Izdelek oziroma izdelke je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (prejema izdelkov). Od potrošnika bomo zahtevali odškodnino, če blago ne bo vrnjeno v originalnem stanju, kot je bilo ob prevzemu blaga. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Potrošnik o odstopu od nakupa in vrnitvi nakupljenih izdelkov ponudnika obvesti s klicem na telefonsko številko 030 365 921 ali pisno na elektronski naslov: info@craftart.si

Možnost vračila izdelkov oziroma odstopa od nakupa ne velja v primerih, kot jih določa ZvPot-1 (5. odstavek 43. č člena), in sicer za pogodbe o nakupu sklenjene na daljavo:
– o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od nakupa;
– o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
– o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
– o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od nakupa, ko jo podjetje v celoti izpolni;
– o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
– o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od nakupa.

STVARNA NAPAKA
Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake, kot to predvideva Zakon o varstvu potrošnikov- ZVPOt. Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor. Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.
Napaka je stvarna: če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet; če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana; če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

GARANCIJA
Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12). Seveda je možno, da se garancija nudi tudi prostovoljno za dodatne izdelke oziroma storitve.
V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Prodajalec mora biti obveščen o napaki v navedenih rokih, v obvestilu mora potrošnik natančno opisati napako, prodajalec mora imeti priložnost, da stvar pregleda in oceni morebitno napako, potrošnik vam mora navesti zahtevo, kaj želi iz uveljavljanja, prodajalec mora nujno odgovoriti potrošniku v roku 8 dni – tako v primeru, če ugodite zahtevi kot tudi v primeru, če se ne strinjate z uveljavljanjem napake oziroma garancije.

REKLAMACIJA
Reklamacija artikla je mogoče s predložitvijo računa ali izpolnjenega garancijskega lista in z obrazcem za vračilo izdelkov.
1. Če se je na vašem izdelku pojavila napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oz. napaka ni posledica vašega dejanja, lahko nam pošljete zahtevek za uveljavljanje reklamacije. Zahtevek pošljite na elektronski naslov info@craftart.si.
2. V elektronski pošti nam čim bolj nazorno pojasnite razlog za uveljavljanje reklamacije, da bomo čim lažje reševali vašo reklamacijo. Zraven zapišete svoje podatke (ime in priimek ter naslov) ter kontaktno številko, kamor vas bomo lahko obvestili o poteku reševanja reklamacije.
3. Zraven paketa priložite kopijo računa ter vaše podatke in opis napake izdelka. Prosimo vas, da izdelek zapakirate v primerno zaščitno embalažo, da bo prispel do nas nepoškodovan.
4. Ko bo izdelek z vso pripadajočo dokumentacijo prispel na naslov podjetja CraftArt, Nejc Fležar s.p. ga bomo predladali v zvezi z napako, ki ste jo opisali v vašem reklamacijskem postopku. Glede na vsebino opisane napake ter glede na ugotovitve reklamacijskega pregleda, vas bomo v čim krajšem možnem času kontaktirali in vas seznanili z nadaljnjim postopkom.

Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Obrazec za vračilo izdelkov

AVTORSKE PRAVICE

Na podlagi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) je družba CraftArt, Nejc Fležar s.p. (v nadaljevanju družba) nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsebinami v najširšem pomenu (besedila, fotografije, skice, in načrti, avdio – video posnetki, računalniški programi) objavljenimi na spletnem mestu www.craftart.si. Prepovedano je vsakršno kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje in kakršnokoli razširjanje v komercialne in zasebne namene brez pisnega dovoljenja družbe. Z zakonom (ZASP, členi 48, 49, 51) sta izjemoma dovoljena uporaba oz. reproduciranje avtorskega dela na podlagi pravice javnosti do obveščenosti, v izobraževalne namene ter za ponazoritev, soočenje in napotitev v citatni obliki, vendar je pri tem obvezno navesti vir in avtorstvo dela. Po 50. členu ZASP-a sta dovoljena tudi uporaba in reproduciranje avtorskega dela v omejenem številu za zasebno, nekomercialno rabo. To velja tudi za vsebino objavljeno na Facebook in Instagram straneh. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave in njihove sestavne dele ter potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Družba CraftArt, Nejc Fležar s.p., se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbela za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin na spletnem mestu. S tem omenjeno družba ne izključuje možnosti za pojav napak med vsebinami objavljenimi na spletnemu mestu. Zato so informacije posredovane prek tega spletnega mesta zgolj informativne narave, saj družba ne more prevzeti odgovornosti za njihovo absolutno točnost. Družba niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletnega mesta ali še sodeluje pri nadgradnjah spletnega mesta ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti uporabe le-tega.
Družba se bo trudila za nemoteno delovanje spletnega mesta, vendar ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi motenega delovanja spletnega mesta. Družba lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni spletno mesto. Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi kupcu utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo. CraftArt se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da CraftArt ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo CraftArt kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

UGODNOSTI IN POPUSTI

– Sedmo brezplačno zavijanje darila
Ob zavijanju darila pri nas prejmete vizitko. Vsako nadaljne zavijanje darila vam prinese 1 točko. Ko zberete 6 točk, vam za naslednje zavijanje (sedmo zavijanje) ob predložitvi vizitke s točkami ni potrebno plačati storitve. Točke zbirate samo ob storitvi zavijanja. Nakup izdelkov v trgovini CraftArt ni pogoj za zbiranje točk. Samo nakup izdelkov v trgovini CraftArt ne prinese točke. Krasitev lesa s tehniko žganja v les spada pod storitev izdelave unikatnega darila in ni predmet storitve zavijanja, zato ne prejmete točke.
– Brezplačno zavijanje darila
Ob nakupu naših izdelkov nad 50€ vam jih brezplačno zavijemo v osnovni darilni paket. Če želite dekorirane izdelke, prosimo, da to vpišete pod opombe ob zaključku naročila.
– Brezplačna dostava
Ob nakupu naših izdelkov nad 50€ vam podarimo brezplačno dostavo na dom.

HIPERTEKSTUALNE POVEZAVE

Narava svetovnega spleta in spletnega mesta www.craftart.si onemogoča nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo hipertekstualne povezave (linki) s tega spletnega mesta.

NE/SPOŠTOVANJE DOLOČB IZ PRAVNEGA OBVESTILA

Družba in avtorji vsebin, objavljenih na spletnem mestu, od uporabnika pričakujejo, da bo spoštoval zapisane določbe in zakone s področja varovanja zasebnosti, prava intelektualne lastnine ter avtorskega prava. V nasprotnem primeru bodo ob odkritju zlorabe in kršenja zakonov proti storilcu prisiljeni ukrepati.

SPLOŠNO

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletnega mesta se uporabi slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno ustrezno sodišče. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja. Naročilo in sklenitev pogodbe je mogoče v slovenščini.

nalepka uporabljaj razum, zahtevaj račun

Politika varstva podatkov

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

S 25. majem 2018 stopijo v veljavo spremembe predpisov na področju varstva osebnih podatkov na območju EU (GDPR). Namen sprememb je poenotiti pravila za varstvo osebnih podatkov na območju EU in predvsem zagotoviti še bolj skrbno ravnanje z osebnimi podatki v vseh organizacijah, ki obdelujejo osebne podatke.

Namen Politike varstva osebnih podatkov je seznanitev uporabnikov ter drugih oseb z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani CraftArt ter pravicami posameznikov na tem področju.

V Politiki so skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu podatkov), zajete
naslednje informacije:
– kontaktne informacije CraftArt in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
– namene, podlage in vrste obdelave različnih vrst osebnih podatkov posameznikov
– posredovanje podatkov tretjim osebam in v tretje države,
– čas hrambe posameznih vrst osebnih podatkov,
– pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov,
– pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov posameznikov, ki se obdelujejo v skladu s Politiko varstva osebnih podatkov, je CraftArt, Nejc Fležar s.p. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

PIŠKOTKI

Ponudnik na spletni strani uporablja piškotke. Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do (osebnih) podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov. Ponudnik vam s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje. Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo obveznih piškotkov in zbiranja vaših podatkov za zasebne in zaupne namene s področja spletne trgovine. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko CraftArt med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).
Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.
Piškotki, ki jih zbiramo in obdelujemo:
AMP_TOKEN – dejaven 1 dan – Zagotavlja varnost obiskovalcev na strani pred prevarami. Ta piškotek je nujen za preventivo varnosti za obiskovalca in spletišče.
PH_HPXY_CHECK – dejaven za čas brskanja – Uporablja se za prepoznavo in preventivo pred napadom na spletno stran.
wc_cart_hash in wc_fragments – za časa brskanja – Uporabljata se za pravilno delovanje košarice in zaključka nakupa.
_utma – Hranimo 2 leti – uporablja se za spremljanje obiska posameznika na spletni strani, kolikokrat jo obišče, prvi in zadnji obisk.
_utmb – Dejaven za čas brskanja – zabeleži čas, kdaj je uporabik začel uporabljati spletno stran.
_utmc – Za čas brskanja – zabeleži čas, ko uporabnik zapre spletišče in poda trajanje brskanja uporabnika.
_utmt – dejaven 1 dan – uporabljen za hitrosti spletne stravi do serverja
_utmz – hrani se 6 mesecev – Uporablja se za spremljanje poti uporabnika, katere povezave je odprl in katera iskanja je uporabil

Upravljanje s podatki

Upravitelj CraftArt lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. CraftArt podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikove podatke, ki jih dostavna služba potrebuje za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje. Podatki, ki jih CraftArt zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov CraftArt. V naših podatkovnih bazah hranimo podatke o strankah in Craftart računih, ki vključujejo informacije o opravljenih nakupih, uporabniških računih, itd.

Zbiranje podatkov

Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru naročanja artiklov in storitev, med ustvaritvijo in uporabo računa ali pri komunikaciji z nami. Družba samodejno zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Družba podatke o obiskanosti www.craftart.si uporablja za lastne potrebe. Vaš IP naslov je popolnoma anonimen. Kakršnekoli podatke, ki jih bo družba pridobila na kakršenkoli način preko spletnih strani, so namenjeni izključno za komercialno rabo družbe in jih bo družba varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001) in Obligacijskem zakoniku. Družba osebnih podatkov uporabnikov ne bo posredovala nobeni drugi fizični ali pravni osebi brez izrecnega dovoljenja uporabnikov. Kupec z registracijo in/ali z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglaša, da lahko ponudnik obdeluje pridobljene osebne podatke (ime in priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov in morebitne druge podatke, ki jih ponudniku za namene izpolnitve pogodbe – naročila posreduje kupec). Zaradi sodelovanja z zunanjimi izvajalci si pridržujemo pravico podatke posredovati tretjim osebam. Vsi poslovni partnerji so zavezani varovanju podatkov. Vsak kupec mora soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte ponudniku izrecno podati soglasje tudi ob registraciji in/ali oddaji naročila na spletni strani z označitvijo »Prijavite se na novice«. V nasprotnem primeru neposrednega trženja prek elektronske pošte kupec ne bo deležen s tem pa tudi ne bo predhodno obveščen o spletnih akcijah ponudnika. CraftArt ne more biti odgovoren za vašo vsebino ali za gradivo, ki ga drugi prenesejo v storitve in ga z njihovo uporabo hranijo ali delijo z drugim. CraftArt, Nejc Fležar s.p. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja CraftArt zbira naslednje uporabnikove podatke:

identifikacijski podatki, ki obsegajo ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;
kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun in vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, naročila na novice, podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila
podatke o vaših spletnih navadah predvsem podatke o artiklih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav, podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem spletnih sporočil

Pravice potrošnikov v zvezi z obdelavo podatkov
Pravica do seznanitve kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Pravica do izbrisa
V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:
vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;
Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov.
Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja in na podlagi izvajanja pogodbe. Imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov. Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

Za prenos, izbris ali vpogled v evidenco vaših podatkov nam pišite na info@craftart.si.

V kontaktnem obrazcu morate vpisati svoje ime, email in sporočilo. Ime in email se uporabljata izključno za vsebino, na katero se nanaša vaše sporočilo, podatki pa se izbrišejo, ko prenehamo komunikacijo, zaradi katere ste poslali sporočilo.

PRENESITE si splošne pogoje poslovanja in varovanje osebnih podatkov